CNN: ‘Groningen wint van Amsterdam’

nieuws
Foto: Erick Bakker

De stad hoort bij de beste zeventien plekken in Europa. Dat vindt CNN.

‘Young and hip, Groningen is a winning alternative to Amsterdam. The canals and classic Dutch buildings are all in evidence, but without the bustling hordes of tourists. The bike is king here, with the majority of journeys taken on two wheels. The routes are flat and easy, so hire one and head off for an explore. Clamber to the top of the Martini Tower, take a stroll around the Noorderplantsoen park and grab brunch at achingly cool Bakkerij Blanche’, luidt de tekst bij een foto van het Hoge der A.

“Zonder de hordes toeristen die je in Amsterdam tegenkomt”. Deze publiciteit werkt er mogelijk niet aan mee dat dat zo blijft.

Deel dit artikel:

 1. En vooral de historische bebouwing wordt door CNN geroemd. Typical Dutch maar hier deels verdwenen om plaats te maken voor bouwsels van gevelartiesten. Daar sta je dan als bestuurder en eindverantwoordelijke wethouder gelijk voor lul met je modernistische fantasieloze bouwwerken, geroemd door hen welke er van moeten vreten en er van gevreten hebben.

  Wellicht een idee voor Roeland van der S en aanhang om vanaf nu dan ook echte architecten(bureau`s) in te gaan huren en niet nog langer gevelartiesten hun gang laten gaan welke te pas en te onpas in beton gegoten tumoren voorzien van kijkgaten door deze eens zo mooie stad mogen verspreiden.

 2. De mix van moderne gebouwen zoals het museum, het Ebbingekwartier, de bibliotheek, de Waagstraat en de vele historische gebouwen maken Groningen zo aantrekkelijk. Het is hier geen open lucht museum en dat is wat de hoge waardering veroorzaakt. De bouw van het Forum voegt nog weer een extra dimensie aan de stad toe. Het is jammer dat sommigen in hun vastgeroeste vooroordelen blijven hangen en voortdurend de ondergang van de stad blijven voorspellen als gevolg van de veranderingen in de afgelopen decennia. De cijfers en de waarderingen geven een totaal ander beeld te zien.

  1. “De bouw van het Forum voegt nog weer een extra dimensie aan de stad toe.”

   Ja, een wanstaltige en gemeenschapsgeldverslindende dimensie.

 3. Nu beste Sjaak, sinds de contouren van het Huis van Niets meer en meer in beeld zijn gekomen, besef ik hoe verkeerd dat bouwwerk op een van de mooiste plaatsen van deze stad staat. Deze kopie, het origineel staat in de VS, had daar nooit gebouwd mogen worden. Het had niet misstaan op het SuikerUnie terrein en had dan functioneel kunnen zijn als hoofdgebouw en mensa voor een daar te realiseren campus.
  De Waagstraat heeft aangetoond dat Italianen vergeleken met de gemiddelde gevelartiest welke hier in Groningen zijn stage uit heeft mogen voeren ware meesters in architectuur zijn. Iets wat je ook terugziet in Italiaanse boten, auto`s en kleding. Klassiekers welke ook vandaag de dag nog volledig meedraaien.
  Het Ebbingekwartier vind ik typisch zo`n bouwproject van de laatste jaren, door het ontbreken van samenhang met bestaande bebouwing doet het mij denken aan een Vinex locatie, goedkoop ogend, veel m3 en weinig origineel, getekend door gevelartiesten welke het ontwerpen nog moeten leren. Doet mij denken aan oude aardappelopslagloodsen van Avebe. Trouwens waarom heeft men de mooie muur welke rondom het voormalige gasbedrijf stond weg gehaald en de Jodengang afgebroken? Dat was nu juist kenmerkend voor deze omgeving.

  De waardering spreekt voor zich schrijf jij, spijtig genoeg doel jij telkens op enquête`s welke aan een select gezelschap worden voorgelegd, in Groningen zelf stelt men dit soort vragen vooral op party`s als het recent gehouden Let`s Gro, waar als voorbeeld 200 van de 16.000 bezoekers????? enorm geïnteresseerd waren om een huis op het voormalige SuikerUnie terrein te gaan kopen, waarna en waardoor meneer van der Schaaf sprak over enorme belangstelling om daar te gaan wonen. Als dit soort propaganda leidend is voor de door jou aangehaalde waardering, dan pas ik.

 4. Bereidt je alvast voor op de hoordes CNN-toeristen. Misschien kunnen we de “IAmsterdam” letters overnemen, Amerikanen weten toch nooit waar ze zijn.

  Nee, massa-toerisme in Groningen moet je écht niet willen hebben, het ruïneert alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *