FC Groningen verliest na krankzinnige slotfase van FC Emmen

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-2 verloren van FC Emmen. Het was voor veel spelers van Emmen een wedstrijd om aan hun oude club te laten zien wat zij kunnen. Oud-FC Groningen speler Nicklas Pedersen was met twee doelpunten de matchwinnaar.

FC Groningen kon bij aanvang van de wedstrijd een grote sprong maken op de ranglijst en de jacht op het linker rijtje inzetten. FC Groningen wilde na de slechte seizoenstart zo veel mogelijke punten pakken, om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Het begin van de wedstrijd was aftasten voor beide ploegen. De twee teams kwamen niet tot grote kansen totdat Mimoun Mahi in de 24e minuut een grote kans kreeg op de 1-0. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld in de 16 meter van Emmen, maar had te veel tijd nodig om te schieten.

6 minuten later was het Handwerker met een prachtige vrije trap die richting de kruising vloog. Emmen-keeper Scherpen was het die met een schitterende redding de stand op 0-0 hield. Vlak voor rust was het Sergio Padt met een goede reflex op een inzet van Chacon, die de Emmenaren op voorsprong probeerde te schieten.

Na rust was FC Emmen de bovenliggende partij. De Emmenaren bevonden zich vaak rond het strafschopgebied van Padt maar wisten ook geen grote kansen te creëren.

Het was dan ook pas de 87ste minuut toen de wedstrijd werkelijk ontketende. Invaller Mendes Moreira gaf een puike voorzet op Mahi die de bal achter keeper Scherpen kon koppen.

Het vervolg van de wedstrijd was nog niet twintig seconden oud of de bal lag er alweer aan de andere kant in: FC Groningen stond achterin niet goed en oud-FC Groningen speler Nicklas Pedersen wist de 1-1 te scoren voor zijn club.

Twee minuten later haalde invaller Pedersen zijn ultieme revanche door ook de 1-2 binnen te koppen en zo Emmen langs FC Groningen te schieten op de ranglijst.

Na het gelijkspel in Venlo en het verlies thuis tegen Emmen kan Groningen zich weer voegen bij de onderste plekken. FC Groningen lijkt weer terug bij af. Mimoun Mahi is het daar niet mee eens: “Als je kijkt naar de afgelopen vijf wedstrijden haalden wij 10 punten, dat is voor een ploeg als Groningen uitstekend. Dat je vandaag verliest van Emmen mag natuurlijk niet gebeuren, maar dat kan een keer gebeuren”.

Op de vraag of het zijn laatste thuiswedstrijd was reageerde Mahi het volgende: “Goede vraag, dat weet ik niet. Maar daar ga ik niet van uit eerlijk gezegd“.

Ook voor FC Emmen-trainer Dick Lukkien was het een weerzien met zijn oude ploeg. De wedstrijd liep voor hem goed af: “hier heb ik van gedroomd. Zeker omdat wij de punten heel hard nodig hebben. Als je dan met 2-1 wint na zo’n knotsgekke slotfase ben ik een blij man.” Ook voor Dick Lukkien gaf de wedstrijd tegen Groningen een speciaal gevoel: “Ik had mijzelf wijs gemaakt dat het niet speciaal moest zijn en dat we het sentiment naar de achtergrond moesten drukken, maar toen wij met de bus bij de Euroborg kwamen, voelde ik meer kriebels dan normaal.

FC Groningen speelt komende zaterdag zijn laatste wedstrijd van 2018 in Sittard, tegen Fortuna.

Deel dit artikel:

 1. Wat moet je toch slappe hond zijn als je niet in de kracht van je leven, 17 (thuiswedstrijd) keer per jaar alles wilt geven, en niet negentig minuten er op kan klappen. En dat je gewoon als zeer goedbetaalde sportman bier en baco’s zuipt, pizza’s eet en niet goed rust. Als beperkte amateurvoetballer kwam ik (zelfcensuur) bijna wekelijks met een paars hoofd en een hartslag van 200/minuut het veld aflopen

  Staan er wel mentaliteits-gerelateerde onderdelen op de scoutingsformulier? Of denkt een absolute no-no als Jeltema (ex speler van Potetos) werkelijk dat jongens met weinig karakter te veranderen zijn? Karakter verander je nauwelijks. Robben, Kuijt en Christiano Ronaldo zijn met drive geboren. Pijn willen en kunnen lijden, neemt niet toe door een hoger salaris.

  Arme Mimoun Mahi. Op en top sportman in anti topsportklimaat. Bedankt Nijland!

  1. Toch waren er gelukkig wat lichtpunten. Invalbeurten van Mendes Moreira en Breij. En aantal spelers – met Zeefuik voorop – die echt wel.strijd leverden.

   Volgende week met Breij of AMM in plaats van Cassierra, en er staat wel weer een elftal. Als iedereen meedoet, kan Grunn best wat druk op de tegenstander ontwikkelen. Misschien ook een sportpsycholoog voor Padt. Zit volgens mij de laatste tijd niet zo lekker in zijn vel.

 2. VSH had vorige week nog het idee dat we in de Euroborg met een potentieel topteam van doen hebben.
  Wat we vanmiddag gezien hebben is aardig in overeenstemming met het niveau van het team en van het niveau van de eredivisie. FCG heeft twee goede voetballers en een potentieel goede keeper, de rest is zeer middelmatig. Af en toe zit er een leuke wedstrijd tussen. Daar zullen we mee moeten doen. Zeker wanneer je een beginnend trainer hebt die niet laat zien dat hij van toegevoegde waarde is. Over de fitheid van de selectie kun je je ook wel iets afvragen. Indertijd hadden we een moddervette nietscorende spits. Nu een keeper die met fitheidsproblemen kampt. Dat is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de speler zelf, de technische staf heeft kennelijk ook de ogen dicht. Onvoorstelbaar.
  Wanneer je dan het hoge tempo en de enorme strijdlust bij Ajax-Bayern ziet dan is het enorme niveauverschil binnen de eredivisie onmogelijk groot.
  Robben is echt niet zo gek om zich te laten verleiden tot een tot mislukken gedoemd avontuur. FCG moet er natuurlijk ook niet aan beginnen. Het reeel om te verwachten dat hij de helft van de tijd geblesseerd is. Lekker twee jaar de zakken vullen in een Arabisch land lijkt mij heel wat verstandiger.

  1. Tegenhouden van topsportcultuur is zeker de schuld van Nijland.

   Biertjes drinken na de wedstrijd. Spelers die door de week ‘s-nachts in de stad te vinden zijn. Corpushuis waar een tabakslucht hing.
   Kon allemaal. Insteek van Nijland en zijn vriendjes (ook die nobody’s in RvC) was dat het vooral gezellig gehouden moest worden, en dat vooral niet geprobeerd moest worden via vernieuwing een voorsprong te pakken.

   Na de twee geweldige pakken slaag van Salzburg op FC Duivendrecht, en Bayern op die nare hautaine club uit Catalonië hadden er ogen open moeten gaan. Via pressing door fysiek en mentaal ijzersterke de tegenstander bij de strot grijpen als winnende strategie.
   Maar nee hoor. Lekker lui dat vreselijke op balbezit gerichte tikkie breed voetbal van Frank de Boer/Spijkerman imiteren. Met een in beton gegoten 4231 (danwel 433).
   Een kleine tien jaar on-Groningse ellende op het veld, doordat luie bierdrinkende kruideniers (top van de FC Grunn) domweg achter het door Zeist, Hilversum en De Boer/Spijkerman toegejuichte parodie op de Hollandse School bleven aanlopen. Of heb jij na het – om het met mode meewaaien – afstappen van 442GTPV nog regelmatig genoten van het voetbal?

   Kijk naar zo’n Sander van Gessel. Nette, goed opgevoede VWO’er. Maar niet iemand die op trainersvlak ooit iets van een verschil gaat maken. Allemaal keurige slappe baasjes. Totaal ongevaarlijk voor het trio Nijland, Jans en Jeltema. Degenen met visie en lef, worden er binnen no-time uitgewerkt. Lachwekkend.

   Hoop en denk dat Robben een grote schoonmaak in management en RvC gaat eisen. Bende amateurs. Zou geweldig zijn als Robben de FC boven PSV verkiest. En dat hij het op technische vlak de regie gaat pakken. Een Bedummer Revolutie in de club. En dat we door hem afscheid van jongens met slapperdewapski mentaliteit; van wat spelers en trainers. Misschien dat Mimoun Mahi dan wel bij ons wil blijven.

   1. Dat uitgaansleven na de wedstrijd en biertjes drinken was vroeger ook al zo. Cachet en Subway waren destijds de veel bezochte plaatsen van de spelers. Er werd zelfs Europees voetbal gehaald. Of ze inderdaad de Europese beker hadden gewonnen zonder alcoholische versnaperingen, zullen we nooit weten.

   2. En wanneer we twee keer na elkaar winnen dan doen we weer mee in het linkerrijtje?
    Kenmerk van veel supporters is dat hun mening over allerlei personen en het beleid van een club gebaseerd is op de uitslag van de laatste wedstrijd.
    De eredivisie is kwalitatief in elkaar gedonderd. Ajax en PSV onttrekken zich daar aan omdat ze daar geld en visie hebben en dat betaalt zich uit. De rest is veel minder. Met een hoop geschreeuw over vermeende verantwoordelijken verander je daar niets aan.

 3. ik lees van dat het de schuld van Nijland is ik vind dat te kort door de bocht,
  iedere voetbal liefhebber en kenner en dat zijn er best veel !,het ontbreekt duidelijk aan basis vaardigheden,
  als je het boek voetbal vaardigheden erbij pakt schrik je je kapot wat er bij Groningen gebeurt
  ik zag gisteren zoveel slechte passes dat ik maar gestopt ben te tellen, het lukt gewoon niet om over drie meter
  een paas te versturen om dat de constateren hoef je geen voetbal kenner te zijn, domme overtredingen maken op het middenveld, geen diepte in het spel, geen beweging, traag tempo, achteruit terug speel voetbal om ziek van te worden
  ik vraag mij wel eens af of profvoetballers het begrip gaten trekken voor elkaar wel begrijpen en de functie daarvan,

  een voordeel van keukenkampioen divisie is dat er lekker op vrijdag avond word gespeeld

  deze spelers van de FC spelen met vuur, het zou volgend seizoen realiteit kunnen worden om daar te spelen

  helaas valt er niets positief te schrijven over wat ik gisteren zag, supporters waren heel erg boos en dat is begrijpelijk

  de supporter was de grote verliezer

  1. Op training en bij inspelen kunnen ze bijna allemaal bal strak over de breedte van het veld geven. Slechte passes in het veld is een gebrek aan concentratie. Gevolg van twijfel als gebrek aan zelfvertrouwen?

   Als je als team leeft als topsporter, en topfit het veld oploopt, en weet dat je er alles aan gedaan hebt op de training, en er negentig minuten alles aan gaat doen op het veld, is er weinig reden voor twijfel. Maar als je tijdens het wachten in de spelerstunnel figuren als Cassierra (of voorheen Drost) in hetzelfde shirt voor je ziet staan, is de overtuiging gelijk een stuk minder.

   Vanaf nu vervolg met elf topfitte spelers die met de neus dezelfde kant op staan. Waardoor je zo veel druk kunt geven, dat Mahi met Doan per wedstrijd een kans of vijf krijgen. Breij voor Cassierra! Waarbij Mendes Moreira na een minuut of zestig Breij kan vervangen.

   Dat Cassierra hier rondloopt is echt een gevolg van Nijlands ouwejongenskrentebrood beleid. Als je nuchter naar Cassierra kijkt, zie je één en al weekheid. Bangig en sloom uit de ogen kijkend. Geen kin. Hangende schouders. Geen kerel waarmee je een oorlog gaat winnen. Leuk voor bij een zaalvoetbalteam.

   1. Als je als prof op het veld niet in staat bent om een bal simpel over te spelen ben je eigenlijk een amateur dat op prof niveau acteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *