FC Groningen verliest na krankzinnige slotfase van FC Emmen

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-2 verloren van FC Emmen. Het was voor veel spelers van Emmen een wedstrijd om aan hun oude club te laten zien wat zij kunnen. Oud-FC Groningen speler Nicklas Pedersen was met twee doelpunten de matchwinnaar.

FC Groningen kon bij aanvang van de wedstrijd een grote sprong maken op de ranglijst en de jacht op het linker rijtje inzetten. FC Groningen wilde na de slechte seizoenstart zo veel mogelijke punten pakken, om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Het begin van de wedstrijd was aftasten voor beide ploegen. De twee teams kwamen niet tot grote kansen totdat Mimoun Mahi in de 24e minuut een grote kans kreeg op de 1-0. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld in de 16 meter van Emmen, maar had te veel tijd nodig om te schieten.

6 minuten later was het Handwerker met een prachtige vrije trap die richting de kruising vloog. Emmen-keeper Scherpen was het die met een schitterende redding de stand op 0-0 hield. Vlak voor rust was het Sergio Padt met een goede reflex op een inzet van Chacon, die de Emmenaren op voorsprong probeerde te schieten.

Na rust was FC Emmen de bovenliggende partij. De Emmenaren bevonden zich vaak rond het strafschopgebied van Padt maar wisten ook geen grote kansen te creëren.

Het was dan ook pas de 87ste minuut toen de wedstrijd werkelijk ontketende. Invaller Mendes Moreira gaf een puike voorzet op Mahi die de bal achter keeper Scherpen kon koppen.

Het vervolg van de wedstrijd was nog niet twintig seconden oud of de bal lag er alweer aan de andere kant in: FC Groningen stond achterin niet goed en oud-FC Groningen speler Nicklas Pedersen wist de 1-1 te scoren voor zijn club.

Twee minuten later haalde invaller Pedersen zijn ultieme revanche door ook de 1-2 binnen te koppen en zo Emmen langs FC Groningen te schieten op de ranglijst.

Na het gelijkspel in Venlo en het verlies thuis tegen Emmen kan Groningen zich weer voegen bij de onderste plekken. FC Groningen lijkt weer terug bij af. Mimoun Mahi is het daar niet mee eens: “Als je kijkt naar de afgelopen vijf wedstrijden haalden wij 10 punten, dat is voor een ploeg als Groningen uitstekend. Dat je vandaag verliest van Emmen mag natuurlijk niet gebeuren, maar dat kan een keer gebeuren”.

Op de vraag of het zijn laatste thuiswedstrijd was reageerde Mahi het volgende: “Goede vraag, dat weet ik niet. Maar daar ga ik niet van uit eerlijk gezegd“.

Ook voor FC Emmen-trainer Dick Lukkien was het een weerzien met zijn oude ploeg. De wedstrijd liep voor hem goed af: “hier heb ik van gedroomd. Zeker omdat wij de punten heel hard nodig hebben. Als je dan met 2-1 wint na zo’n knotsgekke slotfase ben ik een blij man.” Ook voor Dick Lukkien gaf de wedstrijd tegen Groningen een speciaal gevoel: “Ik had mijzelf wijs gemaakt dat het niet speciaal moest zijn en dat we het sentiment naar de achtergrond moesten drukken, maar toen wij met de bus bij de Euroborg kwamen, voelde ik meer kriebels dan normaal.

FC Groningen speelt komende zaterdag zijn laatste wedstrijd van 2018 in Sittard, tegen Fortuna.