FC Groningen ontmoet FC Emmen in Eredivisie

FC Groningen speelt aankomende zondagmiddag 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, een clash tussen de clubs van de provincie Groningen en Drenthe.

Tijdens de wedstrijd tegen Emmen komt Groningen veel oud-spelers van de FC tegen. Onder andere Keziah Veendorp, Nick Bakker, Glenn Bijl en Nicklas Pedersen hebben een verleden in Groningen. Danny Buijs verwacht niet dat de spelers extra gebrand zullen zijn op een overwinning in Groningen: “Het zou gek zijn als je tegen Groningen met meer beleving speelt dan tegen een andere tegenstander, dan ben je misschien niet geschikt als profvoetballer.” Wel onderkent Buijs dat er bepaalde sentimenten spelen: “Als je weg bent gestuurd, of het gevoel hebt dat je onrecht is aangedaan, is de focus misschien iets anders omdat je jezelf wilt bewijzen”, zei Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje.

In Memoriam

Voor de wedstrijd zal er een minuut applaus zijn voor overleden supporters van FC Groningen, een in memoriam. Dick Lukkien, trainer van FC Emmen, heeft aangegeven tijdens het applaus stil te staan bij het overlijden van zijn vader. Danny Buijs gaf tijdens het persmoment aan nog niet te weten naar wie zijn gedachten zullen gaan tijdens het in memoriam.

Te Wierik terug, Hrustic geschorst

Danny Buijs kan tijdens de wedstrijd tegen Emmen geen beroep doen op Ajdin Hrustic en Jannik Pohl. Hrustic is door een veelvoud aan gele kaarten geschorst en Pohl is nog geblesseerd. Wel kan de trainer weer beschikken over de van een schorsing terugkerende Mike te Wierik. Door de terugkeer van Te Wierik zal Samir Memisevic waarschijnlijk weer doorschuiven naar het middenveld. Michael Breij maakte afgelopen zondag weer minuten en kan tegen Emmen ook weer spelen.

Vermoedelijke opstelling:

Padt; Zeefuik, Chabot, Te Wierik, Handwerker; Doan, Memisevic, Reis, Warmerdam; Cassierra, Mahi.

Te Wierik over zijn schorsing en Groningen – Emmen:

Michael Breij over zijn blessureperiode en de terugkeer in het elftal:

 

Deel dit artikel:

 1. Te Wierik en Breij zijn goede mannen.
  In ons groen wit shirt graag elf van dezen
  Je speelt van het dak de pannen.
  De kracht van elf parallelle neuzen is bewezen.

  Coach Danny is strateeg en people manager.
  Tactisch onderlegde jonge Beenhakker.
  Emmens Lukkien heeft ook veel talent.
  Bij kwijtraken Buijs een contract voor deze vent.

  Een Groningse broederstrijd op zondagmiddag
  In Drentse Hondsrugstad Groningen
  Tussen Drentse venten met Van der Vlag.
  (En bij thuiswinst) groen witte Koningen.

  1. Als ik Adrien was, ging ik een paar euro bij Unibet inzetten. Winst voor Emmen betekent 5,5 de inleg terug.

   Emmen staat organisatorisch erg goed. Jansen is er morgen gewoon bij, en kan een potje ballen. En verder is rancune een krachtige drijfveer. Toch gaat Grunn de punten in huis houden. Na twee eerdere ballen op “het hout”, gaat Breij morgen scoren. Uitslag 1-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *