FC Groningen: Huur Kaj Sierhuis vrijwel rond

sport

FC Groningen huurt per 1 januari Kaj Sierhuis voor anderhalf seizoen van Ajax. Dit onder voorbehoud van een succesvolle medische keuring. Dat heeft de directie van de FC maandag bekendgemaakt.

FC Groningen heeft na de huurperiode van Sierhuis een optie tot koop op de 20-jarige spits. Die optie betreft een overeenkomst tot medio 2023. Mateo Cassierra keert na een weinig succesvolle huurperiode van een half jaar weer terug naar Amsterdam.

Kaj Sierhuis is afkomstig uit de opleiding van Ajax. Hij speelde dit seizoen in Jong Ajax en maakte in de Eerste Divisie vier goals in dertien wedstrijden. Tevens kwam hij twee keer in actie in de Eredivisie en was hij invaller bij de Champions League kwalificatiewedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz.

Volgens manager technische zaken Ron Jans is Sierhuis’ grootste kwaliteit zijn scorend vermogen. “Daarnaast speelt hij met veel inzet, heeft hij een uitstekende wedstrijdinstelling en toont hij zich een teamspeler. Wij zijn heel blij dat we Kaj aan onze selectie kunnen toevoegen.”