Duizenden bezoeken historische schepen en winterse markt

nieuws
Foto Andor Heij

Duizenden mensen bezochten zaterdagmiddag en avond het jaarlijkse WinterWelVaart-festival. Daarvoor liggen ruim twintig historische schepen in de binnenstad van Groningen.

WinterWelVaart begon vrijdag en duurt tot en met zondag. Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen de charterschepen, die niet alleen van buiten te zien zijn. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er activiteiten aan boord, zoals theatervoorstellingen en workshops. Naast de schepen is er ook weer een wintermarkt met winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en snuisterijen.

Het was gezellig druk bij de schepen en op de markt. Veel bezoekers probeerden vooral vanaf de Visserbrug en de A-brug een mooi plaatje te maken van de schepen. Daaronder waren ook veel toeristen uit het buitenland. Verkeersregelaars waren bij beide bruggen actief om alles in goede banen te leiden en de bruggen te ontruimen wanneer er een boot langs kwam.

Naast de activiteiten in en rond de schepen is er werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Zij hebben een rode loper voor de deur als uitnodiging om binnen een kijkje te nemen.

foto Andor Heij.
Foto Andor Heij