Drie dagen WinterWelVaart in Groningen

nieuws
fotro: (c) Niels Cornelis Meijer

Vanaf vrijdag 21 tot en met zondag 23 december, tijdens het jaarlijkse WinterWelVaart-festival, leggen ruim twintig historische schepen aan in de binnenstad van Groningen, met aan boord een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma. 

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A komen meer dan twintig historische charterschepen te liggen. In de weken daarvoor trekken deze schepen van Appingedam in de richting van de stad en doen daarbij verschillende plaatsen aan. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen en workshops. Naast de schepen is er, zoals elk jaar ook weer een Wintermarkt met winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en snuisterijen.

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten. Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen.