Docent Leon van Gelder geschorst wegens ongepaste foto’s op telefoon

Een docent van het Leon van Gelder aan de Diamantlaan is afgelopen maandag door de schoolleiding geschorst. De leraar zou verschillende ‘ongepaste foto’s’ op zijn telefoon hebben staan.

“Een aantal leerlingen heeft zich bij ons gemeld”, laat rector Hiltje Rookmaker weten in een brief die woensdagmiddag naar alle ouders is gestuurd en in bezit is van OOG Tv. “Zij hebben foto’s op de telefoon van de docent gezien. Het betreffen hier geen foto’s van onze leerlingen, maar de beelden zijn ons inziens ongepast. We hebben melding gemaakt bij de politie, die momenteel onderzoek doet. In afwachting van dit onderzoek is de docent voorlopig geschorst.”

Rookmaker laat verder weten dat er direct contact is gezocht met de ouders van de leerlingen die de melding gedaan hebben. Daarnaast zijn alle ouders van de klas waarin dit voorval heeft plaatsgevonden ook geïnformeerd. De teamleider en de mentor zijn dinsdag met de klas in gesprek gegaan. “Vandaag (woensdag, red.) merkten we dat er ook buiten de klas vragen worden gesteld door leerlingen en ouders. Daarom hebben we besloten om alle ouders te informeren.” Rookmaker besluit de brief met dat het belangrijk is om te vertrouwen op het onderzoek van de politie en dat er zelf geen voorbarige conclusies moeten worden getrokken.”

Hieronder de brief zoals deze naar alle ouders verstuurd is: