Deel talud zuidelijke ringweg spoelt weg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een deel van het talud van de zuidelijke ringweg is zondagochtend weggespoeld. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De grond kwam zondagochtend in beweging ter hoogte van de Waterloolaan en kwam terecht op een parkeerplaats. De oorzaak is naar alle waarschijnlijkheid de hoeveelheid neerslag die dit weekend is gevallen. In Groningen viel er het afgelopen etmaal 22,2 millimeter. Alleen het meetstation in Apeldoorn (23,6) en Leeuwarden (26,9) noteerden een nog grotere neerslagsom.

Voor zover bekend heeft het wegspoelen van een deel van het talud niet tot problemen geleid. In augustus van dit jaar spoelden ook delen van het talud weg. Toen gebeurde dit op vier verschillende plekken langs de ringweg. De oorzaak was toen hevige regenval.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

 1. Lachwekkend.

  Bouwend Nederland? Corrupt, parasitair en volstrekt onbekwaam volk. Volledig afhankelijk van hun lobby in Den Haag.

  En wat is er met onze weg en waterbouwstudies gebeurt? Komen alleen nog maar lutsers af. Tunneltje aanleggen? Lukt niet meer zonder bijkomende ellende? Rekening houden met grote hoeveelheden neerslag bij aanleg van een weg? Komen ze niet op.

  Conclusie: defenitief stoppen met project Zuidelijke Ringweg.

  1. Klopt.

   Maar het is voor de “knappe koppen” in de bouw niet mogelijk om te bedenken dat het ontwortelen van bomen, gevolgen heeft voor de stabiliteit van de grond.

 2. De oorzaak is de bomenkap. In de jaren 70 zijn juist de bomen daar geplant voor de versteviging van het talud. Maar zolang wij geen ambtenaren hebben en geen raad met enig dossierkennis, dab zullen dit soort fouten altijd gemaakt worden.

 3. Beste mensen jullie moeten eens langzaam over de noordbaan rijden en naar de betonrail kijken. je ziet overal holtes naden kieren de weg golft in hoogte op en neer.Herepoort heeft geen goot waterafvoer gemaakt. Hetgeen Herepoort hier doet daar is totaal geen toezicht op.de vraag lopen hier wel vakmensen met verantwoordelijkheids gevoel ? Een RWS of provincie die zeggen stop het moet anders het moet zo of zo ! Dit zal nog veel meer plaats vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *