Bewoners studentencontainers zorgen voor gevaar op Ringweg

nieuws
Foto: twitter.com/chrisgarrit

Bewoners van de studentencontainers op het voormalige Suikerunie-terrein in de stad zorgen dagelijks voor gevaarlijke omstandigheden op de op- en afritten naar de Westelijke Ringweg. Dat melden bronnen aan OOG Tv.

De containers waar voornamelijk internationale studenten wonen worden sinds oktober bewoond. Om bij hun woning te komen moeten ze officieel via het Hoendiep de Energieweg inslaan om daar via de brug op het Suikerunie-terrein te komen. Omdat dit een flink stuk ‘om’ is kiezen de bewoners er voor om fietsend of lopend een stuk ringweg te pakken om vanaf daar de Suikerlaan in te slaan waarmee ze direct bij hun woning zijn.

“Ook vandaag is het weer druk op de ringweg”, meldt voormalig nachtburgemeester Chris Garrit. “Tientallen voetgangers en fietsers hier dag en nacht. Geen enkele actie van de gemeente Groningen terwijl ik al verschillende oplossingen heb aangedragen. Het is wachten op het eerste ongeluk.”

Deel dit artikel:

  1. Wat ik altijd heel gevaarlijk vind op de rondweg zijn al die vrachtwagens met suikerbieten….. Zeker als de lading niet is toegedekt en die bieten eruit komen zetten in de bochten.

  2. Dat doen diezelfde studenten in de rest van de stad ook, en niet enkel de studenten. Enkel valt het nu op doordat vrachtwagens mee respect afdwingen bij diezelfde fietsers en gaat het niet als bij personenauto`s van: fuck you, als mij iets overkomt draag jij als automobilist automatisch schuld.

    Verplichte verkeerslessen op de RUG en Hanzehogedroomfabriek en bij overtredingen fietsers onmiddellijk verbaliseren

    1. Zouden ze dat maar eens bij automobilisten doen. Die maken er echt een potje van meestal. Telefoon aan het oor, breeduit lachend en dan tegen het eenrichtingsverkeer of over de busbaan sjezen. Het mag allemaal van Middenweg, als de fietsers maar aangepakt worden….

  3. De toegang voor fietsers en voetgangers is daar gewoon belabberd sinds het afsluiten van de spoorwegovergang bij de van Heemskerkstraat. Auto’s kunnen nog wel snel via de ringweg op de oostkant van het suikerunieterrein komen. Het beste lijkt me de noodbrug over het Hoendiep te verplaatsen naar vlak naast de ringweg. Dan zal er misschien ook een woonboot verplaatst moeten worden, maar dat lijkt me ook geen probleem toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *