Arriva test met RE1 naar Leeuwarden en RS5 naar Delfzijl

nieuws
Foto: https://www.facebook.com/treinnoord/

Voor treinreizigers van Arriva is het de laatste weken wennen. Waar de lijnfilm op de treinen normaal de bestemming laat zien wordt dit nu aangevuld met de letters RS of RE vergezeld door een getal variërend van één tot zes.

De aanduiding blijkt een technische test te zijn die sinds het weekend van 9 december wordt getoond, zo staat te lezen op de Intranet-site van het bedrijf. “Vooruitlopend op de zogenaamde ‘lijn branding‘ voor de nieuwe concessie vanaf 2020 zijn de afkortingen bij wijze van test op onze treinen verschenen.” De letters RE staat voor Regionale Express, waar een sneltrein mee bedoeld wordt. RS betekent Regionale Sprinter, oftewel stoptrein. De cijfers geven de dienst aan. Zo is één de verbinding tussen Groningen en Leeuwarden, vijf de lijn naar Delfzijl en zes naar Weener, Ostfriesland.

De afkortingen zijn tijdelijk te zien. “Eén dezer weken zullen de afkortingen weer van onze treinen verdwijnen om op een later, nog te bepalen moment, in samenhang met de juiste communicatie daarover, weer te verschijnen.” De afkortingen en nummers vloeien voort uit het Nieuwe Spoorplan waarmee de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland de helderheid en de herkenbaarheid wil vergroten. Het idee is niet nieuw. In Duitsland wordt het op verschillende lijnen al toegepast.

Foto: https://www.facebook.com/treinnoord/