Alfa-college organiseert sinterklaasavond voor daklozen

nieuws

Zes derdejaarsstudenten Maatschappelijke Zorg van het Alfa-college organiseren dinsdag een bingo-sinterklaasavond voor ruim veertig dak- en thuislozen.

In de dagopvang van de Open Hof aan Spilsluizen maken de studenten soep voor de dak- en thuislozen en geven ze een goodiebag weg. Voor het maken van de goodiebag hebben de studenten via social media een oproep gedaan om spullen te verzamelen.

“Onze studenten hebben van alles verzameld om cadeau te geven aan de dak- en thuislozen. Dekens, tandpasta, handschoenen, mutsen en kleding. Het doel is om de dak- en thuislozen een leuke en bijzondere avond te geven. Daarnaast leren onze studenten wat er allemaal bij komt kijken om een avond als deze te organiseren én hoe ze om moeten gaan met een specifieke doelgroep”, aldus Joke Poel-Nagelkerke, docent Maatschappelijke Zorg bij het Alfa-college.