“Aanpak ring zuid kan gewoon doorgaan”

De aanpak van de zuidelijke ringweg kan gewoon doorgaan, zonder aanpassingen in het contract. Dat stelt de commissie Hertogh, die onderzoek deed naar de impasse rond de aanpak van de ring.

Wel stelt de adviescommissie dat de verschillende partijen moeite hebben om het werk onder controle te krijgen. Het gaat om de provincie en gemeente Groningen, Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie Herepoort.

Het is dan ook nodig dat de partijen beter gaan samenwerken en vertrouwen in elkaar hebben. Verder moet de organisatie eenvoudiger worden gemaakt, moet er meer openheid en transparantie komen. Het werk ligt sinds juli vrijwel stil na onenigheid over het afsluiten van de ringweg tijdens de zomer. De vertraging is inmiddels opgelopen tot drie jaar.

Deel dit artikel: