‘Waarom staat er nog geen kiosk?’

nieuws

Vorig jaar kozen inwoners van Vinkhuizen voor een kiosk in het Diamantpark. ‘Echter, waarom staat er nog geen kiosk?’ Met deze cliffhanger worden de Vinkhuizers uitgenodigd voor een informatieavond.

Initiatiefnemers en buurtbewoners Hilleen Hovinga en Emma Bel organiseren maandagavond 26 november om 19.00 uur een informatieavond in ’t Vinkhuys.. Zij én het Wijkoverleg Vinkhuizen zijn ervan overtuigd dat de kiosk op een laagdrempelige manier kan zorgen voor meer saamhorigheid van buurtbewoners, meer levendigheid in het Diamantpark, minder eenzaamheid en kan fungeren als een centraal en onafhankelijk informatiepunt over Vinkhuizen. De volgende vragen komen aan bod: Wat is de status van de kiosk? Wat is het doel van de kiosk? Wie zou willen meehelpen in de kiosk? Hoe vaak moet de kiosk open? Wat kun je kopen bij de kiosk? Zijn de scholen betrokken bij de kiosk? Hoe voorkom je vandalisme?

De gemeente Groningen stelt geld per wijk beschikbaar om de leefbaarheid en saamhorigheid in de wijken te vergroten. De gemeente Groningen vraagt meestal de wijkraden om met een voorstel te komen voor de verdeling van het geld voor hun wijk. Vorig jaar was het Wijkoverleg Vinkhuizen van mening dat ze het budget voor 2018 alleen wilden verdelen als de bewoners van Vinkhuizen daar actieve zeggenschap in hadden. Bewoners konden stemmen op een groot aantal ideeën. De kiosk in het Diamantpark eindigde als tweede, na het verbeteren van het voetbalveld aan de Boraxstraat.