Vergunningplicht pandjesbazen wordt landelijk

Wethouder Roeland van der Schaaf is blij omdat de Tweede Kamer zijn voorstel voor een vergunningenplicht voor kamerverhuurders en bemiddelaars landelijk wil invoeren.

Per 1 januari moeten kamerverhuurders in de stad een vergunning hebben. Wanneer zij hun huurders te veel huur in rekening brengen, hun huurders intimideren of de staat van hun woningen slecht is kan de vergunning ingetrokken worden. Een motie om dat stelsel landelijk in te voeren werd in de kamer breed ondersteund, alleen de VVD fractie stemde tegen

De stad en andere gemeentes, met name studentensteden hebben problemen met sommige pandjesbazen en gingen daarover in gesprek met de minister, die wilde de vergunningenplicht niet landelijk  invoeren. De motie vraagt de minister dat nu wel te doen.

Deel dit artikel: