UNESCO leerstoel voor Hanzehogeschool

nieuws
Foto: Het Future Literacy-team bij Unesco in Parijs

Het Futures Literacy team van de Hanzehogeschool Groningen heeft een UNESCO leerstoel toegekend gekregen van het United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Het is de tweede keer dat een Nederlandse hogeschool zo’n leerstoel krijgt.

Het Futures Literacy-programma, het programma dat nu door UNESCO ondersteund wordt, zorgt ervoor dat studenten en docenten de vaardigheden leren waarmee zij in een razendsnel veranderende wereld goed kunnen functioneren. De Hanzehogeschool Groningen gaat de leerstoel onder andere gebruiken om Futures Literacy onderdeel te maken van alle masteropleidingen van de hogeschool. Daarvoor worden meer docenten in de methodiek opgeleid. “Het gaat over hoe je de toekomst gebruikt om het heden te innoveren”, zegt Loes Damhof, hogeschooldocent Futures Literacy bij de Hanzehogeschool.

Het UNESCO leerstoel-programma is opgezet om internationale samenwerking in de wetenschap te bevorderen. Bij de toekenning van de leerstoel aan de Hanzehogeschool is onder meer gekeken naar de aansluiting bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Deel dit artikel: