Tjeerd van Dekken beoogd lijsttrekker PvdA

Tjeerd van Dekken is de beoogd lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid tijdens de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Dat heeft de partij zondag bekendgemaakt.

Van Dekken zat van 2010 tot 2017 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Als Kamerlid kreeg hij voor elkaar dat er een wet werd aangenomen waardoor de strafmaat voor mishandeling tegen dieren wordt verhoogd. De kandidaatcommissie heeft op plaats twee nieuwkomer Isolde den Haring geplaatst. Gert Engelkens staat op drie. Jose van Schie en Richart Joling maken de top vijf compleet.

Gewestelijk voorzitter Bert Dieters is trots op de kandidatenlijst. “Met deze lijsten willen wij als PvdA laten zien dat wij pal staan voor onze sociaal democratische waarden. Lijsten van ervaren en nieuwe sociaaldemocraten uit verschillende delen van de provincie en provincies daar waar het de waterschappen betreft. Op 15 december hebben de leden het laatste woord. Als PvdA gaan we met deze kandidaten met vol vertrouwen de verkiezingen in maart tegemoet”. n maart tegemoet’.