Taalhuis in Beijum geopend

Aan de Ypemaheerd in Beijum is woensdag het vijfde taalhuis van Groningen officieel geopend. De opening ging van start met de laatste handtekening die de gemeente Groningen zette, als laatste in onze provincie.

Het taalhuis is voor iedereen die extra hulp nodig heeft met lezen, schrijven en rekenen. Voor Petra bood het een uitkomst. “Ik heb hierdoor mijn eigen CV opgesteld en heb eindelijk een baan en nu help ik mijn kinderen met hun huiswerk.” Petra is één van de 2,5 miljoen laaggeletterden die Nederland rijk is.

“Dit aantal is veel te hoog,” waarschuwt wethouder Gijsbertsen. “Daardoor wordt niet iedereen bereikt die bereikt moet worden in Nederland.”

 

Deel dit artikel:

  1. Een goede aanwinst, want laaggeletterdheid is juist in Groningen een groot probleem. Ik schat dat 45 % in de stad laaggeletterdheid is. In andere gelijkwaardige steden is dat 20 % (ook nog een hoog percentage).
    Henk Kamminga

  2. Reportage op tv gezien.

    Wat een goede en lieve vrouw die Petra. Doet me aan mijn eigen ma denken. Goed initiatief dat taalhuis ook. Complimenten aan degenen die tot dit concept gekomen zijn, en die het uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *