’t Stoepje stopt

nieuws
Foto Erick Bakker

Café ’t Stoepje aan de Muurstraat sluit per 1 januari. Biljetten met deze tekst hangen voor de ramen.

‘Na jaren met veel plezier en toewijding werkzaam te zijn geweest in Café Land van Belofte en Café ’t Stoepje, vinden wij het tijd om ermee te stoppen. Hoewel het voor ons een moeilijke beslissing was, hebben wij onlangs toch de knoop doorgehakt: Café ’t Stoepje stopt per 1 januari a.s.! (We hebben de panden ook verkocht.) Wij kunnen in ieder geval terugkijken op fantastische jaren in de horeca/binnenstad. En dat is mede mogelijk gemaakt door jullie, beste cafévrienden! Daarom willen wij jullie heel hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Uiteraard hopen wij jullie de komende tijd nog wel te zien in ons café! Met Kerst en Oudjaar zijn we nog gewoon open! Wij maken er nog een leuk feestje van, en wellicht zien we mekaar nog weer terug, want gastvrijheid en gezelligheid zit in ons bloed! Wie weet…. Hartelijke groeten, Sayid en Unsal’.

Het nachtcafé Het Land van Belofte is januari 2016 al gesloten en verkocht en staat sindsdien inclusief naam en inrichting te huur.

Deel dit artikel:

 1. Gaat de naast gelegen cafétaria met dezelfde naam ook dicht ?
  Dit was natuurlijk wel te verwachten : Na het verdwijnen van de raamprostitutie heeft de horeca daar ook minder klanten. De aanloop is weg en nu is het simpelweg een saaie straat geworden. Nouja de omwonenden hebben er denk ik wel flink baat bij en de sanering van het nachtleven is er al wel veel langer door de vergrijzing en de euro’s die het vastgoed meer oplevert door het uitbannen van het echte stadsleven.
  Maar de ietwat bezopen (pun intended) visioenen vanuit de gemeente wat het zou worden kunnen de kast in en accepteren wat het nu wordt : Een saaie binnenstadsteeg zonder veel bedrijvigheid en dus verder daar ook geen extra subsidies aan verspillen.
  Uiteindelijk zal ook de Nieuwstad dezelfde richting op gaan?

 2. Ik zou het toejuichen wanneer raamprostitutie in zijn geheel zou verdwijnen. Er hangt altijd een criminele geur van mensenhandel en belastingontduiking om heen.
  De smoezelige bezoekers van dit soort gelegenheden kunnen vast wel op een andere wijze aan hun gerief komen.

  1. Ja inderdaad. In de illegaliteit waar slavinnen worden verhandeld door Oost-Europese criminelen. Zolang we het niet zien is dat helemaal niet erg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *