Strooiwagens de weg op in Stad

De gemeente Groningen heeft dinsdagavond een aantal strooiwagens de weg opgestuurd. Het is voor het eerst deze winter dat er gestrooid wordt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het vooralsnog om vijf strooiwagens. Deze zullen de komende uren worden ingezet bij viaducten en bruggen. Dit zijn plekken die gladheidsgevoelig zijn. Mocht er aanleiding voor zijn dan kan de gemeente meer strooiwagens inzetten.

Tot de klok van 21.00 á 21.30 uur is er kans op neerslag in de vorm van regen of natte sneeuw. De temperatuur ligt rond dat tijdstip op 1,4 graden. Later in de nacht en in de vroege ochtend daalt het kwik tot nul graden. Aan de grond is grondvorst mogelijk waardoor natte weggedeelten kunnen bevriezen en dus gladheid kan ontstaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *