Steppend kind aangereden door automobilist

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een kind is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Populierenlaan in de wijk Selwerd. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur. Een kind was aan het spelen op een step toen door nog onbekende oorzaak een aanrijding plaatsvond met een auto. Hulpverleners waaronder een ambulance en de politie waren snel ter plaatse. Terwijl het ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer deed de politie onderzoek naar de precieze toedracht.

Hiervoor kwam ook de Verkeers Ongevallen Analyse, de VOA, ter plaatse. Hoe het momenteel met het slachtoffer gaat is onbekend. De personenauto raakte bij het ongeluk licht beschadigd. De Populierenlaan was vanwege het ongeluk korte tijd afgesloten.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

  1. Ik hoop dat het met het kind goed gaat en dat ze in de toekomst weer veilig durft te steppen. Ik rijd of loop hier meerdere keren per dag langs. Gevaarlijkste stukje weg van de Populierenlaan. Oorzaak: Weinig zicht door verkeerd geparkeerde auto’s en busjes met aanhangwagen. Tevens worden er in de bochten van dit stukje straat auto’s geparkeerd wat soms angstige situaties veroorzaken. Totaal geen zicht in de bocht, zodat men plotseling bumper aan bumper staat met een tegemoet komende auto. Gaat nog steeds goed, maar ook eens zal het verkeerd gaan.
    Is dit te voorkomen? JA. Eenmaal per dag erlangs rijden en alles wat fout geparkeerd staat, bekeuren! Meestal zijn het dezelfde auto’s en zal het vanzelf oplossen. Gaat het geld kosten? NEE, integendeel het levert geld op! Maar dat is niet het belangrijkste. Veel belangrijker is dat het veiliger wordt, zodat automobilisten een beter overzicht krijgen van de situatie.

  2. Het zal ook niet helpen dat zoveel mensen de maximum snelheid aan hun laars lappen. Bij mij in oosterpark rijden er ook allemaal doodrijders rond, die met 60 langs een school scheuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *