Stadsschapen uitgegraasd in Stad

nieuws
Foto: Bouke Arends

Het werk voor de stadsschapen in de stad zit er voor dit seizoen op. Dat meldt schaapsherder Bouke Arends.

Begin april begonnen de schapen met hun ecologische werkzaamheden. Die startten toen op Zernike en van daaruit trok de kudde door de hele stad. De kudde wordt ingezet omdat de dieren verschillende voordelen hebben ten opzichte van de mechanische maaiers van de gemeente. De schapen doden bijvoorbeeld geen kleine dieren en door hun vacht verspreiden ze de zaden van planten en bloemen door de hele stad.

Vrijdag was de laatste werkdag voor de stadskudde op Zernike. “Ze gaan eerst vakantie vieren op de weilanden in Zuidoost-Drenthe”, zegt Arends. “Daarna zullen ze in de schaapskooi in Weiteveen bevallen van hun lammeren. Groningen bedankt, en tot volgend jaar!”

Deel dit artikel:

  1. Stadsschapen uitgeraasd?

    Aan de rand van de stad, nabij de Oostersluis is een terrein van ca 5000 m2 beschikbaar, het gras staat er inmiddels ca 50cm hoog. Iets om de schapen een dag/weekend gratis te laten grazen? Het terrein is volledig afgesloten en gemakkelijk bereikbaar met veewagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *