Stadsschapen uitgegraasd in Stad

nieuws
Foto: Bouke Arends

Het werk voor de stadsschapen in de stad zit er voor dit seizoen op. Dat meldt schaapsherder Bouke Arends.

Begin april begonnen de schapen met hun ecologische werkzaamheden. Die startten toen op Zernike en van daaruit trok de kudde door de hele stad. De kudde wordt ingezet omdat de dieren verschillende voordelen hebben ten opzichte van de mechanische maaiers van de gemeente. De schapen doden bijvoorbeeld geen kleine dieren en door hun vacht verspreiden ze de zaden van planten en bloemen door de hele stad.

Vrijdag was de laatste werkdag voor de stadskudde op Zernike. “Ze gaan eerst vakantie vieren op de weilanden in Zuidoost-Drenthe”, zegt Arends. “Daarna zullen ze in de schaapskooi in Weiteveen bevallen van hun lammeren. Groningen bedankt, en tot volgend jaar!”