Stadjers tevreden over sporthallen, maar kleedkamers blijven problematisch

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Hoewel meeste gebruikers van sporthallen in de Stad tevredener zijn dan twee jaar terug, blijven de kleedkamers toch een doorn in het oog van de meeste sporters. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse sporthallenonderzoek van de afdeling Onderzoek en Statistiek van de Gemeente Groningen.

De tevredenheid over de groenvoorziening, de verlichting in de sporthal en de uitstraling van de sporthal is iets afgenomen, maar voornamelijk de kleedkamers blijven een doorn in het oog van de respondenten in het onderzoek. De tevredenheid over de douches en toiletten is iets toegenomen ten opzichte van 2015, maar toch is nu nog ruim de helft van de respondenten ontevreden.

Wel is ruim 60 procent van de respondenten in het algemeen tevreden of zeer tevreden is over zijn of haar sporthal. De algemene tevredenheid over alle sporthallen samen is iets toegenomen ten opzichte van het onderzoek uit 2015. In totaal hebben zijn acht sporthallen onderzocht, waarvan zeven in Groningen en één in Ten Boer. De Tiggelhal in Ten Boer komt als beste uit het onderzoek naar voren, haar gebruikers zijn het meest tevreden over hun sporthal.

Het hele onderzoek is hier terug te lezen.

Deel dit artikel: