Protestdemonstratie tegen bomenkap Akerkhof

nieuws

De Partij voor de Dieren houdt zaterdag een protestdemonstratie tegen de geplande bomenkap op het Akerkhof. Vanwege een herinrichting moeten daar zes bomen weg.

Lijsttrekker Kirsten de Wrede spreekt daar vanaf 13.30 uur over het grote belang van een ommekeer in ons denken over ecologie. Ook onthult zij informatieborden over de grote waarde van bomen voor het stedelijk klimaat.

Het stadsbestuur (PvdA, GroenLinks, D66 en VVD) kwam deze zomer met een plan voor herinrichting van het Akerkhof. Daarbij moeten twee eiken, een iep, een kastanje, een linde en een es gekapt worden. Een motie van de Partij voor de Dieren werd alleen gesteund door 100% Groningen, CDA en Stad & Ommeland.

Lijsttrekker Kirsten de Wrede zegt: “De gevestigde politieke partijen blijven maar doorgaan met het vernietigen van de leefwereld van dieren en die van onszelf. Juist in deze tijd waarin de klimaatverandering zo duidelijk is, zouden we ons moeten realiseren dat er bomen bij moeten in de stad in plaats van dat we bomen gaan kappen!” De Partij voor de Dieren roept alle Stadjers op om mee te demonstreren.