Peter Spijkerman nieuwe Nationaal Coördinator Groningen

Peter Spijkerman wordt vanaf 1 december de nieuwe Nationaal Coördinator Groningen. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Spijkerman volgt Herman Sietsema op, die vanaf afgelopen zomer de taak op zich had genomen. Sietsema had het stokje overgenomen van oud-minister Hans Alders, die zijn functie neerlegde na een conflict met Eric Wiebes.

De Nationaal Coördinator Groningen is verantwoordelijk voor de versterking van huizen in het aardbevingsgebied. Verder is hij een aanspreekpunt voor inwoners, bestuurders en maatschappelijke organisaties als het gaat om de uitvoering van die versterkingsoperatie.

Spijkerman is nu nog directeur van Agentschap Telecom in Groningen, dat valt onder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Deel dit artikel: