Paddepoelsterbrug zeker nog een jaar dicht

De in september aangevaren Paddepoelsterbrug blijft zeker nog een jaar dicht. Dat is de inschatting die Rijkswaterstaat maakt in haar investeringsplan voor het verbeteren van de vaarverbinding tussen Lemmer en Delfzijl.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Gemeente Groningen gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de volgens RWS ‘smalle en onveilige’ oeververbinding. Na overleg met omwonenden komen rijk en regio binnen een jaar met een voorstel voor verbetering. Tot die tijd blijft de Paddepoelsterbrug zeker afgesloten.

Ook gaan Rijkswaterstaat en de Gemeente onderzoeken hoe de Oosterhamrikzone ontsloten kan worden voor verschillende soorten verkeer. Voor de verbetering van alle bruggen tussen Lemmer en Delfzijl komt 162 miljoen euro beschikbaar.

Deel dit artikel: