Paddepoelsterbrug zeker nog een jaar dicht

De in september aangevaren Paddepoelsterbrug blijft zeker nog een jaar dicht. Dat is de inschatting die Rijkswaterstaat maakt in haar investeringsplan voor het verbeteren van de vaarverbinding tussen Lemmer en Delfzijl.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Gemeente Groningen gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de volgens RWS ‘smalle en onveilige’ oeververbinding. Na overleg met omwonenden komen rijk en regio binnen een jaar met een voorstel voor verbetering. Tot die tijd blijft de Paddepoelsterbrug zeker afgesloten.

Ook gaan Rijkswaterstaat en de Gemeente onderzoeken hoe de Oosterhamrikzone ontsloten kan worden voor verschillende soorten verkeer. Voor de verbetering van alle bruggen tussen Lemmer en Delfzijl komt 162 miljoen euro beschikbaar.

Deel dit artikel:

  1. Zou deze brug ook laten vervallen, om in het verlengde van de Winsumerstraatweg een nieuwe overgang te gaan realiseren, om zo op de ring west uit te gaan komen.

    Maak de stad beter bereikbaar, zo moeilijk hoeft dat niet te zijn

      1. Idd Winsumerweg, was op weg naar Lauwersoog waarschijnlijk al te dicht bij Winsum vandaar Winsumerstraatweg. Iepenlaan zou je vanaf de Winsumerweg gezien mooi als een soort van knooppunt richting Bedumerweg en anderzijds richting ring West kunnen gaan gebruiken. De Bedumerweg is tenslotte de toegangsweg tot de Korrewegwijk. Voor fietsers en voetgangers zou je er ook nog een fietspad naast kunnen gaan maken

  2. Na de Borgbrug (Ruischerbrug) en een Oostersluisbrug hebben we er weer één die er weet-ik-niet hoe lang uit ligt. Hebben we misschien teveel bruggen en kunnen we zonder? Hebben wij dat alleen of gebeurt dat in de Randstad ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *