Nieuwe hefbrug bij Aduard met uiterste precisie op zijn plek gehesen

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen - rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/

Met uiterste precisie is zaterdag de nieuwe hefbrug bij Aduard op zijn plek gehesen. De brug is een belangrijk onderdeel in de nieuwe rondweg die het dorp moet gaan ontlasten.

Rond 15.30 uur lag de brug op zijn plaats. Dat was een aantal uren later dan gepland omdat het volgens de provincie Groningen een flinke puzzel was waarbij de stukjes precies op hun plek moesten vallen. Om de nieuwe brug in te hijsen werd gebruik gemaakt van twee kranen die op pontons stonden. De werkzaamheden konden op flink wat belangstelling rekenen van mensen uit de buurt die de koude wind trotseerden om een kijkje te komen nemen. Vanwege de werkzaamheden was het Van Starkenborghkanaal de hele dag afgesloten voor het scheepvaartverkeer. Voor Rijkswaterstaat was dat het ideale moment om behalve in Aduard ook werkzaamheden uit te voeren aan de Gerrit Krolbrug en de Oostersluis in de stad.

Zondag kan er weer over het Van Starkenborghkanaal gevaren worden. De nieuwe brug kan dan nog niet door het autoverkeer gebruikt worden. Uiteindelijk zal de nieuwe brug een belangrijk onderdeel vormen in de nieuwe rondweg bij het dorp. Nu is het op doordeweekse dagen nog erg druk op de doorgaande weg en staan er tijdens de spits regelmatig files. De nieuwe hefbrug gaat de oude hefbrug bij de Burgemeester van Barneveldweg vervangen.

Foto: Rieks Oijnhausen – rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Foto: Rieks Oijnhausen – rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/
Deel dit artikel:

  1. Ben benieuwd of het fietspad bij deze brug wel gebruikt gaat worden. Bij Dorkwerd en Zuidhorn is er geen logische aansluiting met fietsinfrastructuur met als gevolg dat al het fietsverkeer gewoon over de rijweg gaat.

  2. Na heel veel jaren zijn alle bruggen dan eindelijk geplaatst maar we zijn er nog lang niet.
    Ik ben benieuwd hoe Wassermann deze brug gaat indelen aangezien hij waarschijnlijk pre historische bruggen erbij gaat halen om het zo te buigen dat we brug te danken hebben aan Geert Wilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *