Loketten lang dicht wegens herindeling

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Vanaf 20 december tot 3 januari zetten Groningen, Haren en Ten Boer alle persoonsgegevens van hun inwoners in één administratie. Hierdoor kunnen deze gemeenten een aantal producten en diensten niet leveren. Vanaf donderdag 3 januari kan de nieuwe gemeente Groningen alle producten en diensten weer leveren.

Van donderdag 20 december 14.00 uur tot en met woensdag 2 januari kunnen inwoners van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer geen paspoort en identiteitskaart aanvragen en ook niet ophalen. Van maandag 24 december tot en met woensdag 2 januari kunnen inwoners van deze gemeenten ook geen rijbewijs aanvragen of ophalen.

‘Hebt u vóór 3 januari een paspoort of identiteitskaart nodig? Vraag ‘m dan uiterlijk 13 december aan en haal ‘m vóór 20 december 14.00 uur op. Hebt u vóór 3 januari een (nieuw) rijbewijs nodig? Vraag ‘m dan uiterlijk 14 december aan en haal ‘m uiterlijk vrijdag 21 december op’, aldus de gemeente.

Een verhuizing doorgeven, een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aanvragen en een verklaring omtrent het gedrag (VOG) aanvragen is van 24 december tot en met 2 januari ook niet mogelijk. De geboorte van uw kind doorgeven of een overlijden aangeven kan in deze periode alleen op afspraak.

Deel dit artikel: