Kinderen profiteren optimaal van drie dagen Sint Maarten

nieuws

Kinderen profiteren er optimaal van dat het Sint Maarten feest over drie dagen is verspreid. Zo was het in de wijk De Hoogte zondagavond bomvol met zingende kinderen met lampions. En die kwamen niet alleen uit de eigen buurt.

“Normaal komen er zo’n twintig kinderen langs. Maar vanavond waren het er zeker honderd”, aldus een bewoner. “Ik had vier zakken met chocorepen en die gingen allemaal op. Gelukkig had ik nog wat in de voorraadkast liggen”, zegt een ander.

De kinderen die normaal in de winkelcentra in Selwerd en vooral Paddepoel liepen hadden dat zaterdag al gedaan en doken zondag massaal de eigen wijk in. “Dat krijg je als Sint Maarten zo verspreid wordt”, aldus een vader die met twee kinderen langs de deuren ging. Een andere vader komt met hetzelfde verhaal en vult aan: “Daarom zijn er vanavond ook veel kinderen uit andere wijken”.

Maar zijn het nou de kinderen of de ouders die graag drie dagen Sint Maarten willen lopen. Want de ouders smeden al de plannen voor maandagavond. Vanavond dus. “Met de trein naar het hoofdstation en dan naar het centrum”. Maar ook de Herewegbuurt en de Oosterparkwijk worden genoemd als mogelijke snoeptochten. Bij een jongetje van een jaar of zes is alleen verbazing: “Gaan we morgen alweer lopen?”