Hoofdingang Martinikerk gaat weer open

nieuws
© Bob de Vries

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt binnenkort weer geopend voor het publiek. De ingang was de afgelopen dertig jaar niet in gebruik.

Met deze verandering wordt de entree weer net zoals dit honderden jaren het geval was. De gemeente verwacht dat bezoekers hierdoor makkelijker de kerk binnenlopen. Het aantal bezoekers, naar schatting 12 duizend per jaar, zal hierdoor toenemen.

Bij de toegangscontrole naar de toren werd de laatste jaren een dubbel tourniquet-systeem gebruikt. Daardoor was de entree van de kerk niet toegankelijk. Dankzij de invoering van een nieuw elektronisch systeem kan de hoofdingang binnenkort weer gebruikt worden. De toren wordt jaarlijks door ruim 70 duizend mensen bezocht. De Stichting Martinikerk neemt de kosten op zich.

Deel dit artikel: