Haren haalt alleen blad op van gemeentelijke bomen

nieuws

Haren haalt alleen blad op van gemeentelijke bomen. ‘Als blad van  gemeentelijke bomen in uw tuin valt kunt u dit in de groenstroken langs de weg leggen’. Maar wel voor 11 december anders is het een illegale storting.

‘Vanaf de maand november gaan we met een grote ploeg de woonstraten door om ook het blad van de voetpaden en het gras te verwijderen. In deze ronde nemen we al het blad mee wat afkomstig is van de gemeentelijke bomen. Wanneer veel blad van deze gemeentelijke bomen in uw tuin valt kunt u dit in de groenstroken langs de weg leggen.

Verzoeken om de bladbulten eerder op te ruimen dan onze planning wordt in principe niet op ingegaan. Uit ervaring is gebleken dat begin december alle bladeren van de bomen zijn. U kunt tot 11 december het blad in de berm langs de weg en niet tegen bomen en andere obstakels deponeren, de gemeente neemt deze bladeren mee.

Deze regeling is enkel voor het blad dat afkomstig is van gemeentelijke bomen, overig tuinafval mag niet aan de weg worden aangeboden. Dit wordt beschouwd en behandeld als een illegale storting. Hopen blad die na 11 december aan de straat worden gevormd neemt de veegploeg niet meer mee, deze worden dan beschouwd en behandeld als een illegale storting’, meldt de gemeente Haren aan haar inwoners.