Groningen niet in trek bij vakantiegangers

nieuws

De provincie Groningen is het minst populair bij vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die maandagochtend werden gepresenteerd.

Rond de 500.000 mensen vierden in 2017 vakantie in Groningen. Gelderland was de populairste bestemming met ruim drie miljoen bezoekers. Volgens het CBS moet er bij de cijfers wel een kanttekening gemaakt worden omdat het dagtoerisme en accommodaties met minder dan vijf slaapplaatsen niet meegeteld worden in de cijfers.

Als het gaat om zakelijk toerisme scoort Groningen beter. Iets meer dan vijftig procent van de overnachtingen betrof zakelijke overnachtingen. Daarmee staat onze provincie op de vierde plaats en moet het alleen Flevoland, Brabant en Utrecht voor laten.

Deel dit artikel:

 1. Mooi plaatje van de Hooge der A. Eén van de weinige mooie plaatjes die in centrum nog te maken is. Pronkjewaal is afgelopen vijftig jaar effectief gesloopt door niet Groningse RO wethouders van de PvdA. MONSTRUM is de definitieve doodssteek.

  Was (het centrum van) Groningen nog de fenomenaal mooie Hanzestad dan had de gehele provincie betere cijfers qua toerisme kunnen overleggen.

  Wie een aanvechting kent om woensdag op iets anders dan de PvdD of Stad en Ommeland te stemmen, raad ik aan wat oude foto’s van de stad te bekijken. Bijvoorbeeld een foto van de ongedempte Westerhaven en aanpalende eilandjes. En dan te beseffen wat voor een neo-oostblokarchitectuur gedrocht de boel daar nu staat te vullen.

  1. Klopt VSH, en toch is het de gemeente gelukt om een bouwvergunning af te geven voor een moderne top etage dat licht geeft tussen alle historische panden. ( Pand de pijp wine and dine )

   Overigens goed nieuws dat er nauwelijks toeristen naar Groningen toe komen, dus de marketing werkt prima. ( door gaan met deze beproefde methode zou ik zeggen )

   1. Doe.

    De Zwarte Hond staat gelijk aan razendsnel gedateerde troep. Enige geslaagde bouwsel is dat pand links van de hoofdingang van het Stadspark. Misschien moeten ze bij de Zwarte Hond accepteren dat ontwerpen met maximaal één bouwlaag de volumes die ze aankunnen. Indien hoger wordt de omgeving geweld aangedaan. “Pijp wines and dine” is gewoon weer een misdaad.

    Een lokale partij die van herstel Westerhaven een verkiezingsthema maakt, pakt alleen al hier drie zetels op. Geef ik Stad en Ommeland, en 100% op een briefje.

    Het verantwoordelijke marketingbureau zou in een ongesubsidieerde setting nog geen jaar overleven. Koekebakkers.

 2. stond er niet afgelopen week net even wat anders dat Groningen bang is om overspoeld te worden door toeristen??? weer een tegen draad verhaal weer!

 3. De stijging van het aantal toeristen dat naar de stad Groningen komt is heel erg groot. Reden is dat de Binnenstad de afgelopen jaren ingrijpend is opgeknapt. Er staat ook nauwelijks een winkelpand leeg.
  Zuurpruimen moeten eerst zich een beetje in de cijfers verdiepen ipv direct als vaste reactie roepen dat het allemaal alleen maar slechter wordt. Dat is namelijk aantoonbare onzin.

  https://www.marketinggroningen.nl

  1. LOL, en dan ga jij een link van de marketeers zelf bijvoegen, als zij het tegendeel zeggen maken zij zichzelf werkloos.
   Er is amper middenstand in het centrum van Groningen die zijn allemaal bankroet gemaakt door de grote concerns die er nu zitten.
   Op dit moment zijn er meer dan 100 winkelpanden te huur, kun je met een simpele ( althans voor de meeste ) zoekopdracht vinden.

   Cijfers beoordelen en verdiepen moeten mensen met verstand doen en door jij niet bij.

   1. Bron is CBS, percentage leegstand is landelijk gezien erg laag.
    Je hebt de feiten niet scherp, DOE.
    Nog nooit hebben zoveel mensen in de stad een baan gehad.

   2. Kom maar op met die link van de CBS, we hebben het over Groningen en niet landelijk en ik heb het bovendien niet over de werkloosheidcijfers. Jij haalt allerlei dingen door elkaar, kijk nog even goed naar de je eigen zin ‘er is nauwelijks leegstand’ , bovendien beschouw ik al die telefoonkaart en pizza witwaswinkeltjes niet als winkels. ( allemaal van tijdelijk aard ).
    En het meest hilarische is toch wel dat jij zegt dat de stad opgeknapt is, bedoel jij daar ook het forum mee en de gesloopte historische panden,hotels,horeca zaken en studentenhuizen.
    De stad moet terug naar de Groningers zo simpel is het.

 4. Wat hier naar de stad Groningen komt zijn dagtoeristen. De grote aantallen vakantievierende inwoners uit binnen- en buitenland gaan naar andere provincies om daar vakantie te vieren. Hier in Groningen is voor hen welke gemotoriseerd watersporten niet een enkele plaats waar men zijn/haar hobby uit mag oefenen, laat staan dat deze mensen hier hun vakantie door gaan brengen. Die gaan naar campingplaatsen gelegen aan de Friese meren, de Randmeren, rondom het IJsselmeer, de Zeeuwse kust, enz.enz. wat men vandaag ook in de media heeft kunnen horen.
  Zo zijn er ook mensen welke de bossen frequenteren boven het kale winderige Hogeland (althans dat is de kijk op dit voor mij schitterende Hogeland van enkele forumdeelnemers alhier) En hoe mooi ook, je gaat geen 3 weken in Groningen bivakeren om het Groninger Museum te bezoeken, of om de Martinitoren te gaan beklimmen en wat heeft de stad Groningen dan nog meer te bieden? Tenzij je van kroegen houdt zou ik het verder niet weten.

  Daarmee en daardoor laat Groningen/laten de Groninger recreatieondernemers miljoenen aan inkomsten liggen.

  1. Hogeland is van een ongekende schoonheid.

   Westerwolde is ook fraai. Oldambt heeft iets magisch. En de Veenkoloniën zijn pure romantiek, maar helaas weten ze daar industrieel erfgoed niet op waarde te schatten, en heeft er daardoor een culturele kaalslag plaatsgevonden. Iets wat wat noordelijker, in Winneweer, ook weer drijgt. Winneweer is verzameling markante (industriele) bouwwerken bij een bochtig stuk Damsterdiep.

   Maar ik dwaal af; het Hogeland is ongekend mooi. De ervaring van het door het prachtige Hogeland racefietsen, grenst soms aan spirituele ervaring. Althans bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *