Gewapende overval op supermarkt Lewenborg

Een supermarkt aan de Kajuit in de wijk Lewenborg is donderdagavond overvallen. Bij de overval is niemand gewond geraakt. Dat meldt de politie.

“De overval vond rond 20.40 uur plaats”, vertelt politiewoordvoerder Nathalie Schubart. “Twee gewapende mannen stapten de winkel binnen, hebben personeel bedreigd, en zijn daarna vertrokken. Het is onbekend of ze bij de overval ook iets buit hebben gemaakt.” De politie startte direct een zoekactie naar de daders. Hierbij werd ook een Burgernet-actie op touw gezet waarbij Stadjers gevraagd werden uit te kijken naar de daders. Incidentfotograaf Rick ten Cate zag dat er kort na de overval flink wat politie in de wijk aanwezig was, waarbij verschillende eenheden zich tactisch hadden opgesteld langs verschillende uitvalswegen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Clownsmasker
Volgens de politie droegen de beide overvallers ten tijde van de overval donkere kleding. Eén van hen had een sjaal om, de andere droeg een clownsmasker. Een ander opvallend detail is dat ze een tas van supermarkt Aldi bij zich hadden.

Sporenonderzoek
In de winkel is door de Technische Recherche sporenonderzoek verricht. Politieagenten zijn in en om de winkel in gesprek gegaan met medewerkers en klanten om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl