‘Er wordt nu gekeken welke partij welke kosten gaat dragen’

nieuws

Woensdagavond was de eerste keer dat alle zeven wijkplatforms samen werden ingelicht over de stand van zaken rond Aanpak Ring Zuid. Het wijkplatform De Wijert doet hiervan verslag:

‘Aanpak Ring Zuid legde uit dat het project vertraging op heeft gelopen omdat de opdrachtgever Aanpak Ring Zuid de uitvoering van het project door de opdrachtnemer Combinatie Herepoort een paar keer als onvoldoende heeft aangemerkt. Daardoor kan een deel van de projecten momenteel geen doorgang vinden. Het project als geheel ligt niet helemaal stil, want alle werkzaamheden waar al toestemming voor was, gaan gewoon door. Alleen de grotere werkzaamheden gaan momenteel niet door, omdat er opnieuw naar de uitvoering van deze deelprojecten gekeken moet worden. Hij drukte de aanwezigen op het hart dat Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort er samen uit willen komen, en dat geen sprake is van stoppen op dit moment.

Er is momenteel een commissie ingesteld die kijkt naar het proces, en niet naar de haalbaarheid van het project. Er werd ook een vraag gesteld over de politieke verantwoordelijkheid, straks na de verkiezingen. Er blijft een wethouder verantwoordelijk voor het project, ook voordat er een nieuw college is. Wat betreft de extra kosten die de vertraging met zich meebrengt wordt op dit moment gekeken welke partij welke kosten gaat dragen.’

De zeven wijkplatforms zijn door Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort in het leven geroepen.

Link naar het volledige verslag van Platform De Wijert.

Deel dit artikel:

  1. Gelukkig gaat het bij HET FIASCOHE maar om een paar honderd miljoen euro , dus daar zijn ze vlot uit. Het is en blijft een amateuristisch gedoe waardoor de totale ellende nog lang gaat duren.
    Pieter, kom er maar in.

  2. Denk nu al wel te kunnen schrijven dat de gemeente zelf ook een deel van de meerkosten bij zal moeten gaan dragen. De verkiezingen gaan hierdoor en hiermee echt geen wijziging in het huidige college teweeg brengen. Een eventuele wijziging in het college waar het om partijen gaat wordt vooral bepaald door die studenten welke de moeite nemen wel naar het stemlokaal te gaan. Het beleid, zo je daar van kunt spreken wordt bepaald door ROEZ, RUG en de Hanzehogedroomfabriek incl. haar spreekbuizen in het college van B&W.
    Hoop enkel dat het niet te Groen en slinks gaat worden, dat kon de doodsteek voor de nu al tergend slechte bereikbaarheid in deze stad wel eens gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *