Donar imponeert tegen Istanbul BBSK

Sean Cunningham (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft woensdagavond in Turkije op indrukwekkende wijze afgerekend met Istanbul BBSK. De uitwedstrijd in de FIBA Europe Cup werd door de Groninger basketballers gewonnen met maar liefst 47-85. Eerder wonnen de Groninger basketballers in Leek met 90-81 van deze ploeg.

Donar had het in de openingsfase lastig tegen de Turken. Met name de 2.14 meter lange Semih Erden (7 punten in het eerste kwart) kon bijna alleen met persoonlijke fouten worden afgestopt. Aan het eind van het kwart was het 15-15.

In het tweede kwart vielen de schoten van Donar lange tijd niet, hoewel de ploeg steeds een paar punten voor stond. Tegen het eind van het kwart liepen de Groningers uit tot 23-33. Bij rust was het verschil nog 7 punten: 26-33.

Donar had een prima derde kwart, waarin de ploeg uitliep naar 37-56 na 30 minuten spelen. Met name Jordan Callahan was in deze fase op dreef met 2 driepunters en een tweepunter. In het laatste kwart werden de Turken helemaal zoekgespeeld. In 2,5 minuut was Donar uitgelopen naar 38-66 en was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg kon weinig meer uitrichten en het verschil werd steeds groter.

Topscorers bij Donar waren Shane Hammink met 13 punten, Thoma Koenis met 12 punten en Jason Dourisseau met 10 punten. Bij Istanbul BBSK was Semih Erden topscorer met 13 punten.

Door de winst is Donar weer koploper in poule C met 7 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week woensdag spelen de Groningers thuis tegen de andere Turkse tegenstander in de poule, Pinar Karsiyaka.