Diana Starmans wordt interim gemeentesecretaris in Groningen

nieuws

Diana Starmans wordt vanaf 1 januari de (interim) gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de (nieuwe) gemeente Groningen. Ze komt over uit Amsterdam, waar ze sinds 2014 directeur bestuursadvisering en strategie en loco-gemeentesecretaris was.

Diana Starmans: “Ik kijk uit naar mijn overstap naar Groningen, een prachtige stad met veel dynamiek. Ik vind het een mooie uitdaging om hier samen met bestuur en directie vanaf het nieuwe jaar leiding aan te geven en om met alle medewerkers uitvoering te geven aan de ambities voor de nieuwe gemeente.” Ook wethouder Personeel en Organisatie Joost van Keulen is blij met de aanstelling van Starmans “We zijn aan het bouwen aan een slagvaardige organisatie voor de nieuwe gemeente en ik ben er van overtuigd dat Diana Starmans daarbij de juiste vrouw aan het roer is.”

Het college van de gemeente Groningen heeft er voor gekozen om de vacature voor gemeentesecretaris voor de komende periode op interim basis in te vullen. De procedure voor de definitieve invulling start waarschijnlijk in de tweede helft van 2019, als het nieuwe gemeentebestuur in functie is.

Deel dit artikel:

 1. Diana Starmans wordt en Gemeentesecretaris en Algemeen Directeur?
  Dat waren altijd twee verschillende functies.

  Ik ben benieuwd of zij wel bereid is om met mij om tafel te gaan om het complete ambtenaren contactverbod – dat sinds 22 december 2009 duurt, dat is dus al bijna 9 jaar – op te lossen.

  De kersverse burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) wilde destijds (2015) niet om met mij om tafel:
  ¨Vanwege uw reputatie!¨

  Mevrouw Kiki

  1. Ik vrees dat u teleurgesteld gaat worden. Ik denk dat deze dame andere prioriteiten heeft.
   Twee verschillende functies door twee personen ingevuld?
   Wie was dan de algemeen directeur? Inderdaad, de vertrokken persoon deed beide functies.

 2. Waarom iemand uit Amsterdam en niet iemand die in Groningen woont. Wat heeft een Amsterdamse in de gemeenteraad van Groningen te zoeken. Diana kent de stad niet eens of kon ze niet met Femke overweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *