COOP na half jaar alweer vertrokken uit Oude Ebbingestraat

nieuws
Foto: Cushman & Wakefield via FundaInBusiness

De COOP Vandaag, die in april van dit jaar de deuren opende in de Oude Ebbingestraat, staat na een half jaar alweer te huur aangeboden. 

COOP verbouwde het pand begin dit jaar nog om de winkel te kunnen huisvesten. COOP zoekt nu, via FundaInBusiness, een onderhuurder. Dat mag een supermarkt zijn, maar tegelijk is een daghoreca-invulling hier ook mogelijk. In de Oude Ebbingestraat moest de COOP de concurrentie aangaan met de Jumbo City, de Albert Heijn en de ALDI.

De COOP zoekt binnenkort zijn heil aan de Aweg, een locatie met minder concurrentie van andere supermarkten.

Deel dit artikel:

 1. Coop kan zich helemaal niet meten met AH en Jumbo. Op de nieuwe locatie gaan ze het ook moeilijk krijgen want de AH aan de brugstraat gaat uitbreiden. Het pand van de subway komt er bij.

 2. De Ebbingestraat is een kerkhof voor winkels en horeca, er zijn paar zaken die het al heel lang uithouwen en de rest kapt binnen jaar er mee of gaan failliet.
  Restaurants, eethuizen en koffiezaken komen er al meer, maar zodra het met de economie minder gaat zal er weer een grote kaalslag plaatsvinden en daar komen geen winkels voor terug aangezien er tegen internetwinkels niet te concurreren valt qua prijs.

  Ik zelf steun zoveel mogelijk kleine middenstanders, dit zijn ook weer de mensen die het geld terug in Groningse economie brengen, al die grote concerns en internetwinkels pompen niets terug in de plaatselijk economie.

 3. De Albert Heijn is in de binnenstad al jaren oppermachtig. Hier kan niemand eerlijk tegen concurreren. Dat is jammer, maar het is helaas zo.

 4. Wie gaat er (behalve studenten en binnenstad-bewoners) dan ook naar de Ebbingestraat voor een supermarktbezoek?
  En dan nog? In de binnenstad stikt het toch van de kleine (nacht)winkeliers met een prima aanbod?

  Albert Heijn en Jumbo kom je toch ook alleen maar als je echt niet meer weet wat je moet eten of hoe je het klaar moet maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *