Brandweer redt drenkeling uit Diepenring bij Steentilbrug

112
Foto: Patrick Wind (112Groningen)

In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:30 uur is een 19 jarige man uit Roden te water geraakt in de Diepenring, ter hoogte van de Steentilbrug. 

De man werd door omstanders boven water gehouden door middel van een reddingskoord. Uiteindelijk moesten duikers van de brandweer de man uit het water halen.

De man is met onderkoelingsverschijnselen naar het UMCG gebracht. Hoe de man in het water terecht kwam in niet bekend.

Deel dit artikel:

  1. Gemeente, blijf volhouden met het instandhouden van de onschendbaarheid van het monumentale karakter van de kaden van de diepenring. Doe vooral geen concessies, bijvoorbeeld in de vorm van het plaatsen van hekken. Vooral niet in de buurt van bruggen. En aan de gladheid van kaden, daar hoef je als gemeente ook niets aan doen. Er groeit immers geen gras, geen mossen, etc. Nat worden de aflopende kaden ook niet.

    O ja, een tip. Voor mocht je te water raken en er levend uitkomen. De gemeente is niet aansprakelijk maar je kan wel een vergoeding krijgen voor schade aan je kleding. Moet je wel een bonnetje overhandigen en bewijzen dat het nieuwe kledingstuk vergelijkbaar is met het beschadigde kledingstuk. Moet je trouwens wel bewijzen dat je in het water gevallen bent, best lastig als de brandweer je er niet uit hoefde te halen. Niets persoonlijks hoor, gewoon regeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *