Blokker in de verkoop

nieuws
Foto: Jeffery Vermeulen.

Familiebedrijf Blokker staat te koop. Dat heeft de familie bevestigt aan het Financieele Dagblad. De winkelketen heeft in de stad vier vestigingen.

Het gaat al langere tijd slecht met het bedrijf. De afgelopen jaren zijn verschillende reorganisaties uitgevoerd en ook werden dochterbedrijven als Bart Smit en Intertoys al van de hand gedaan. Daarnaast werden verschillende filialen gesloten en andere winkels gingen op de schop.

Alle maatregelen hebben niet geleid tot een betere positie op de markt. Vorig jaar leed het concern een nettoverlies van 344 miljoen euro. Dat was ruim het dubbele van het jaar ervoor. Verkoop van het bedrijf werd daarmee onvermijdelijk.

Wat de gevolgen zijn voor de vestigingen van Blokker is onduidelijk. In de stad zijn er vestigingen aan de Herestraat, Verlengde Hereweg, Siersteenlaan en in winkelcentrum Paddepoel.