Bisschop Bekkersschool wordt aardgasvrij

De Bisschop Bekkersschool wordt aardgasvrij. De school krijgt een subsidie van 350.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken om een aansluiting te krijgen op het nieuwe warmtenet.

“Hier vlak langs de school komt de leiding voor Warmtenet te liggen”, vertelt directeur Wally van der Vlugt van de school. “Het is een ontzettend mooie kans om onze school daar op aan te sluiten. Die konden we niet laten liggen. Dat dat gestimuleerd wordt met een subsidie, daar zijn we ontzettend blij mee.”

De werkzaamheden in de school zullen over een jaar beginnen. “De komende twaalf maanden gaan we aan de slag om hier een plan voor te maken. Je kunt begrijpen dat er heel veel moet gebeuren. Oude leidingen moeten weggehaald worden en nieuwe moeten er voor in de plaats komen. Terwijl er ondertussen ook les moet worden gegeven.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *