Basisschool Joseph Haydn mag optreden voor Koningin Máxima

nieuws
Foto: Lang Leve de Muziek Show

De schoolclash tussen de Joseph Haydnschool en de Nassauschool in het tv-programma van AVROTROS is gewonnen door de Joseph Haydn. De basisschoolkinderen mogen nu optreden in de grootste schoolband van Nederland die optreedt tijdens het Kerst Muziekgala waar Koningin Máxima bij aanwezig zal zijn.

De clash vond plaats in het AVROTROS programma Lang Leve de Muziek Show. In dit programma strijden iedere week twee scholen uit één provincie tegen elkaar. Leerlingen moeten in het programma optredens geven, quizvragen beantwoorden en daarnaast moet er ook een eigen muziekvideo gemaakt worden. Hierbij krijgt men hulp van bekende YouTubers. Een jury, bestaande uit de leden van Fource, vond dat de kinderen van de Joseph Haydnschool op zowel de muziekvideo als de muzikale scholenstrijd het beste scoorden en kregen daarom de meeste punten.

Van het programma zijn er in totaal twaalf uitzendingen waarbij er dus ook twaalf winnaars zijn. Al deze scholen samen vormen de grootste schoolband van Nederland die samen op gaan treden voor de Koningin. Het gala wordt uitgezonden op Tweede Kerstdag op NPO 1.