Automobiliste rijdt spoor op in Haren

112
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Een automobiliste is vrijdagavond met haar auto op het spoor terecht gekomen in Haren. Vanwege het incident was het treinverkeer korte tijd gestremd. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De oorzaak is naar alle waarschijnlijkheid een stuurfout. De vrouw wilde de Oude Middelhorst inslaan maar stuurde te vroeg naar rechts waardoor ze op de rails terecht kwam. Omdat het in eerste instantie niet lukte om de auto van het spoor te krijgen werd direct het alarmnummer gebeld. Vanuit de meldkamer in Drachten zorgden centralisten ervoor dat de politie ter plaatse kwam en dat het treinverkeer stil werd gelegd. Door dit snelle ingrijpen kon een trein tijdig tot stoppen worden gebracht.

Politieagenten hebben samen met een andere automobilist de auto van het spoor gekregen. Na een stremming van ongeveer twintig minuten kon het treinverkeer hervat worden. De auto raakte niet beschadigd, wel was de automobiliste flink geschrokken.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl