Zoekactie in water Paddepoel na aantreffen kinderfietsje

Hulpverleners zijn maandagavond uitgerukt naar een vijver aan de Orionlaan in de wijk Paddepoel. Het vermoeden bestond dat een kind in het water was gevallen. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een persoon te water kwam rond 18.30 uur op de meldkamer binnen. Langs het water was een kinderfietsje aangetroffen maar van de eigenaar ontbrak ieder spoor. De Groninger brandweer rukte volgens protocol uit met de duikers, een hulpverleningswagen en een boot. Ook kwam een ambulance en een traumahelikopter ter plaatse. Bij aankomst begonnen zij direct een zoekactie waarbij duikers te water gingen.

Lange tijd was onzeker wat er gebeurd was. “Ik hoor verschillende verhalen hier”, vertelt incidentfotograaf Rick ten Cate. Uiteindelijk werd rond 19.15 uur duidelijk dat het om een loos alarm gaat. De hulpverleners zijn inmiddels teruggekeerd naar de kazerne. Bij de zoekactie werd er in de vijver wel een laptop aangetroffen. De politie gaat onderzoek doen naar de herkomst hiervan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: