Vijf gewonden bij woningbrand in Aduard

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een woningbrand aan de Hofstraat in Aduard zijn zaterdagmiddag vijf mensen gewond geraakt. Dat meldt de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam even na 12.00 uur binnen. Behalve het brandweerkorps van Zuidhorn rukte ook de Stadse brandweer met een bluswagen uit. “Het betrof een kleine brand op de begane grond van de woning”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “Wat er in de brand heeft gestaan is onbekend maar inmiddels hebben we het sein brand meester kunnen geven.”

Volgens incidentfotograaf Rick ten Cate zijn bij de brand vijf mensen gewond geraakt. Onder de gewonden zijn drie kinderen. “Ambulancepersoneel heeft mij dit gemeld. Behalve twee ambulances is ook een traumahelikopter met daarin het Mobiel Medisch Team ter plaatse gekomen. De helikopter is buiten het dorp in een weiland geland, vervolgens is het MMT in een politiewagen naar de Hofstraat gebracht.” Vier gewonden konden ter plaatse behandeld worden. Eén van de kinderen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl