Vertraging bij plaatsing tunneldek Paterswoldseweg

Het is aannemer BAM niet gelukt om het tunneldek zondagavond te plaatsen bij de Paterswoldseweg. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit nu maandagochtend gebeuren.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het dek zondagavond rond 20.00 uur ingeschoven zou worden. Gaandeweg de dag werd dit verschoven naar eerst 22.00 uur en later 23.00 uur. Volgens omstanders die de werkzaamheden op de voet volgen is het puur en alleen vertraging. De werkzaamheden om het inschuiven mogelijk te maken duren langer en zou er geen sprake zijn van problemen.

Bij de Paterswoldseweg wordt sinds vorige week maandag hard gewerkt. Nadat de spoorwegovergang zondagavond werd afgesloten voor het verkeer en maandagavond de laatste treinen passeerden, werd de overweg ontmanteld en het spoor opgebroken. De afgelopen dagen is het spoorbed een meter opgehoogd en zijn er damwanden de grond in getrild. Uiteindelijk moet er op deze plek een onderdoorgang komen voor het autoverkeer en fietsers. Het tunneldek maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel: