Sloop The Big Building vordert gestaag

nieuws

De sloop van het oude PostNL-gebouw aan de Achterweg bij het Hoofdstation vordert gestaag. Over uiterlijk een half jaar moet het gebouw volledig afgebroken zijn.

Aannemer Dusseldorp begon afgelopen zomer met de sloop van het gebouw dat de afgelopen jaar bekend stond in de stad als The Big Building. In eerste instantie begonnen de werkzaamheden met het strippen van de binnenkant waarbij er ook asbest gesaneerd werd. Sinds een aantal weken vinden er werkzaamheden aan de buitenkant plaats waarbij de zogenaamde Japanse methode wordt toegepast. Dit houdt in dat het pand van boven naar beneden wordt gesloopt met behulp van kleinere kranen.

Het oude PostNL-gebouw moet wijken vanwege de nieuwe busonderdoorgang die de komende jaren gerealiseerd gaat worden onder het Hoofdstation. Bussen kunnen via deze route straks het nieuwe busstation aan de achterzijde van het station bereiken.

Een filmpje van de sloopwerkzaamheden:

Deel dit artikel:

  1. Nee, dat is niet overdreven. Een pand word gestript en alles wat bruikbaar is word verkocht. Ijzer bij ijzer, koper bij koper enzovoort. Ook asbest moet apart worden behandeld en dat kost tijd. Is ook beter voor het milieu anders word alles op een grote hoop gegooid zand er over en weg is het. Daarbij ijzer en dergelijke levert geld op, veel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *