“Samen inzetten op duurzame energie”

nieuws
Foto: Pexels

De gemeente, de bedrijven en inwoners van de stad moeten samenwerken op het gebied van energietransitie, oftewel de overgang naar duurzame energie.

Die oproep deed wethouder Mattias Gijsbertsen woensdag tijdens een bijeenkomst met ruim 50 vertegenwoordigers van Groninger bedrijven en instellingen. Volgens de gemeente is de overschakeling op zon, wind, aardwarmte, biomassa en waterstof een grote uitdaging. Het is de bedoeling dat de bewoners samen met de bedrijven en de gemeente per wijk bekijken hoe ze straks gaan koken, hun huizen gaan verwarmen en zich gaan verplaatsen.

Uit de nieuwe Routekaart van de gemeente blijkt dat 38 procent van de energie naar verwarming gaat, 25 procent naar licht/krachtstroom, en 24 procent naar elektriciteit.

Deel dit artikel:

  1. In de stad is maar 38% van de woningen koopwoning.36.3% sociale huur en 25.7% overige huur. Huurders zijn afhankelijk van hun verhuurder voor verduurzaming. Ook niet iedereen met een koopwoning kan zelfstandig verduurzamen. Als je een koopappartement bezit zul je dit met de VVE moeten bespreken. Ik ben bang dat corporaties nog veel meer huizen gaan slopen omdat verduurzaming te veel kost in verhouding tot de huur die men er voor kan vragen. Dat zou betekenen dat de goedkopere huurwoning simpelweg verdwijnt.

  2. Wij hebben net verduurzaamd, zijn van een combi-cv ketel HR+ naar een nieuwe HR++ overgestapt. Een lager gasvebruik en goed voor de portemonnee

    1. Let daarbij vooral op het Electra verbruik.

      3 jaar geleden zelf een HR ketel aangeschaft. Maar de pomp verbruikt daarentegen veel Electra. Bovendien geeft een HR-ketel zelf geen warmte meer af en daar had ik bij mijn oude vertrouwde ketel, dus weer profijt van. Doordat de ketel op de overloop staat op de bovenverdieping. En nu dus extra een verwarming moet opendraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *