“Samen inzetten op duurzame energie”

nieuws
Foto: Pexels

De gemeente, de bedrijven en inwoners van de stad moeten samenwerken op het gebied van energietransitie, oftewel de overgang naar duurzame energie.

Die oproep deed wethouder Mattias Gijsbertsen woensdag tijdens een bijeenkomst met ruim 50 vertegenwoordigers van Groninger bedrijven en instellingen. Volgens de gemeente is de overschakeling op zon, wind, aardwarmte, biomassa en waterstof een grote uitdaging. Het is de bedoeling dat de bewoners samen met de bedrijven en de gemeente per wijk bekijken hoe ze straks gaan koken, hun huizen gaan verwarmen en zich gaan verplaatsen.

Uit de nieuwe Routekaart van de gemeente blijkt dat 38 procent van de energie naar verwarming gaat, 25 procent naar licht/krachtstroom, en 24 procent naar elektriciteit.

Deel dit artikel: