Run With Courage: Lopen tegen inflammatoire borstkanker

nieuws
Foto: flickr.com/photos/srgblog/

Vrijdagmiddag lopen zo’n 60 mensen mee in de Run With Courage, een hardlooptocht/wedstrijd waarmee geld en aandacht gevraagd wordt voor het INFLAME onderzoek  van het UMCG naar inflammatoire borstkanker.

De tocht kent twee afstanden: Een van twaalf kilometer vanaf strand Meerwijck aan het Zuidlaardermeer naar Noorderpoort (Europark) en één van twee kilometer van de Duinkerkestraat naar Noorderpoort. Daaraan doen niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars, skeeleraars en skateboarders mee.

Hanneke Gibcus is als ex-borstkanker patiënt initiatiefnemer van de Run, die ze samen met haar vrienden en collega’s organiseert. Het startbedrag voor inschrijving van 25 euro alle ingezamelde sponsorgelden gaat volledig en rechtstreeks via het UMCG Kankerresearchfonds naar het INFLAME onderzoek waarvan internist-oncoloog Carolien Schröder (UMCG) de hoofdcoördinator.

Deel dit artikel: