Nieuwe afvalwagens op waterstof voor Gemeente Groningen

nieuws
Foto: E-Trucks Europe

De Gemeente Groningen neemt vanaf morgenmiddag drie nieuwe waterstof-bedrijfswagens in gebruik. Het gaat om twee afvalwagens en een service-auto.

Woensdagmiddag demonstreert wethouder Joost van Keulen de nieuwe waterstof-bedrijfswagens bij het waterstof-vulpunt aan de Duinkerkenstraat. Ook is te zien hoe op deze locatie groene waterstof geproduceerd, opgeslagen en getankt wordt.

Deze wat kleinere afvalwagens op waterstof worden in Groningen voor het eerste in Nederland ingezet. De wagens worden gebruikt bij handhavingstaken en bij het opruimen van zwerfvuil en ander afval. Daarnaast gaan de waterstof-vuilnisauto’s, waarmee ondergrondse afvalcontainers worden geleegd, nu de weg op. Het waterstof-wagenpark bestaat vanaf nu uit zeven auto’s.

Deel dit artikel:

  1. Hoewel waterstof(vracht)auto’s kwa CO2 emissie niet veel soelaas bieden (het produceren van de grondstoffen van de brandstoftanks is zwaar vervuilend) , is het natuurlijk wel fijn voor de luchtkwaliteit van de stad! Maar het schaarse metaal voor de brandstoftanks kan denk ik beter bij het groot vervoer zoals vervanging van dieseltreinen ed worden ingezet ?

  2. Is de brandstof van de toekomst. Eerst alle vrachwagens, vrachtschepen, treinen en bussen en daarna wordt het de brandstof voor o.a. personenauto`s en recreatieve voer- en vaartuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *