Lezingen en expositie: Wat levert tien jaar opgraven in de Stad op?

nieuws
Foto: Erick Bakker

Tijdens inspiratiefestival Let’s Gro worden vondsten en verhalen over tien jaar archeologisch onderzoek in Groningen tentoongesteld op de Grote Markt in de Stad. Daarnaast organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum drie lezingen in het museum aan de Brugstraat.

Het terrein van het Groninger Forum, de Grote Markt-oostzijde, het zuidoostelijk deel van het Martinikerkhof en een stuk van de Grote Markt zijn tien jaar lang archeologisch onderzocht. De opgravingsresultaten schetsen hoe de huidige oostzijde van de binnenstad zich van dorpsrand heeft ontwikkeld tot stadshart. Tijdens inspiratiefestival Let’s Gro brengen verkopers van weleer van 1 t/m 3 november vondsten en verhalen aan de man in de toonzaal van DeGroteMarktplaats.nl, tijdelijk gevestigd midden op de Grote Markt.

Bij de expositie deGroteMarktplaats.nl horen drie lezingen. Op 31 oktober, 7 en 14 november organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum in samenwerking met Erfgoedpartners en de Gemeente Groningen deze lezingenreeks in het museum aan de Brugstraat. Inloop is vanaf 19:30 uur, de lezing begint telkens om 20:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: http://erfgoedpartners.nl/archeologielezingen/