Lezing in Kostverloren Kwartier over ‘Winterzwemmen op z’n Russisch’

nieuws
Foto: Chen Yuhua via WikiMedia Commons (CC2.5)

Ewout Staartjes, winterzwem-instructeur volgens de Russische methode, geeft er op vrijdagavond 12 oktober een lezing bij  over in het Kostverloren Kwartier over winterzwemmen volgens de ‘Russische methode’.

Ewout Staartjes is een autoriteit op het gebied van koudwaterzwemmen: “Wij welvaartsmensen, met onze warme huizen, kleding en voorzieningen, zijn gewend aan extreem veel comfort. Ons immuun-systeem verkeert daardoor blijvend in slaaptoestand. Koud water is een sleutel om het wakker te schudden. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het lichaam onder invloed van de koude-schrik extra witte bloedlichaampjes gaat aanmaken, waardoor de weerstand verbetert. En dat het invloed heeft op de stofwisseling, met als gevolg dat de verbranding van slecht (wit) lichaamsvet wordt bevorderd.”

Initiatiefneemster van de lezing is Marieke Buitenweg, yoga- en bewegingsdocente in Kostverloren en zelf enthousiast winterzwemster: “Met de lezing wil ik mensen vooral inspireren. Winterzwemmen is een geweldige manier om aan je gezondheid en innerlijk te werken. Het is met niets anders te vergelijken.”

De toegangsprijs voor de lezing bedraagt 7,50 euro en vindt plaats aan Jacob Van Ruysdaelstraat 73 (achterste gedeelte van basisschool de Petteflet).